Heerenstraat festival zal Surinaamse cultuur uitgedragen
september 24, 2019
Melkcentrale krijgt upgrade van USD 11,1 miljoen
september 24, 2019
Show all

Canawaima veerverbinding weer hervat

Dienst wordt onderhouden met Guyanees vaartuig

De veerverbinding tussen Suriname en Guyana wordt donderdag weer hervat. De dienst wordt voorlopig onderhouden door het Guyanese vaartuig, de M.B. Sandaka. De Canawaima veerboot die op 27 mei uit de vaart werd gehaald vanwege mechanische problemen, wordt nog gerepareerd. De autoriteiten van beide landen schijnen elkaar na maanden van overleg gevonden te hebben in het oplossen van het dispuut rond de veerverbinding.

Minister Vijay Chotkan van OWT&C was maandag voor een spoedonderhoud naar Guyana over de herstart van de veerverbinding en dat heeft een bevredigend verloop gehad, zegt de bewindsman kort na zijn terugkeer aan media.

Vijay Chotkan, de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie, op een persconferentie na het overleg met zijn Guyanese counterpart David Patterson, over het hervatten van de veerdienst tussen de landen. Guyana zal een van haar vaartuigen inzetten tot de Canawaima volledig is opgeknapt. Dat moet medio oktober een feit zijn, aldus Chotkan. De reparatiekosten van 365.000 euro worden door Suriname betaald.

Comments are closed.