Canawaima RvC stelt functie ter beschikking

Private publieke partnerschap kan Nickerie vooruit helpen zegt vicepresident Adhin
mei 29, 2017
Maisha Neus gaat voor informatie naar Amnesty  
mei 29, 2017
Show all

Canawaima RvC stelt functie ter beschikking

Organisatiestructuur te log vindt voorzitter Jaikaran

De Raad van Commissarissen van de Canawaima Management Company en Canawaima Incorporated, de beheersraad van de veerverbinding met Guyana, heeft het mandaat terug gegeven aan de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda. Dat gebeurde al langer dan een week terug. Volgens Birinderkoemar Jaikaran, voorzitter van de Management Company, vanwege de inrichting van de organisatie die effectief werken bijna onmogelijk maakt.

Het beheersorgaan, Canawaima Incorparated, bestaat uit vertegenwoordigers van zowel Suriname als Guyana en elk land heeft weer zijn eigen management company. Die verricht de dagelijkse operatie van de veerverbinding. Dit maakt dat besluitvorming vaak te lang op zich laat wachten zegt Jaikaran.
Desondanks heeft zijn bestuur toch wel het een en ander kunnen bewerkstelligen vindt Jaikaran. De voorzitter van de RvC trad aan in november 2016 en hij erkent dat er meer gedaan had kunnen worden.

Birinderkoemar Jaikaran, voorzitter van de RvC van de Canawaima Company die de veerverbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt. De RvC heeft haar mandaat teruggeven aan OWT&C

Comments are closed.