Canadese premier bezoekt volgende week het Witte Huis

RGB-minister Samsoedin: Afdeling Domein gaat over uitgifte gronden
februari 10, 2017
Partnerschap gaat toerismesector helpen ontwikkelen
februari 10, 2017
Show all

Canadese premier bezoekt volgende week het Witte Huis

De Canadese premier Justin Trudeau brengt maandag een bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump. Dit heeft het Witte Huis gisteren bekendgemaakt.

Beide leiders zijn nog relatief ‘vers’: Trudeau werd in november 2015 de eerste minister van Canada en Trump is sinds drie weken de president van de VS. Op de agenda staan volgens waarnemers in ieder geval de omstreden Keystone-pijpleiding voor onder meer synthetische aardolie die van Canada naar de VS moet en de vrijhandel in Noord-Amerika. Trump wil van het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag (NAFTA) uit 1994 af, vooral vanwege de handel met Mexico.

NAFTA is een akkoord tussen Canada, Mexico en de VS. Canada is voor de VS na China de belangrijkste handelspartner. De VS voeren voor meer dan 260 miljard euro uit naar Canada en importeren voor naar schatting ruim 275 miljard euro uit dat land. Het is niet bekend of de twee staatshoofden ook zullen spreken over het inreisverbod van Trump Trudeau en Canada staan bekend om hun verwelkomende houding ten opzichte van vluchtelingen.

Comments are closed.