Campagne moet gebruik reddingsvesten stimuleren

Nog onduidelijkheid over verschepingen padie naar Venezuela
maart 12, 2015
Sport 12 maart
maart 12, 2015
Show all

Campagne moet gebruik reddingsvesten stimuleren

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is maandag gestart met een voorlichtingscampagne om het gebruik van reddingsvesten op de Surinaamse waterwegen te stimuleren. Met als thema ‘Het reddingsvest daar red je levens mee!’,  gaat de MAS de komende tijd aan de slag. Als startsein werden er gisteren waterbestendige posters geplaatst in de passagiersboten die de route Paramaribo-Meerzorg onderhouden.

Op de posters wordt op simpele wijze uitleg gegeven over hoe een reddingsvest te gebruiken. Daarnaast hebben medewerkers van de MAS informatiefolders verdeeld onder passagiers. Michel Nathoe, van de Belangenorganisatie Veerboothouders, hoopt dat met deze campagne het bewustzijn over het nut van reddingsvesten wordt vergroot. Met deze actie wil de MAS de veiligheid op de Surinaamse binnenwateren vergroten zegt Lloyd Gemerts, Manager Maritime Administration, bij het staatsbedrijf.

In 2011 stelde het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, op advies van de MAS, het dragen van reddingsvesten voor passagiers op veerboten verplicht. De MAS startte toen een maandenlange campagne, waarbij de nadruk lag op het belang van een reddingsvest dragen. Het accent bij de jongste voorlichtingscampagne ligt echter meer op het eigen belang en de eigen veiligheid van personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *