BVL eist terugdraaiing besluit sluiting ACI

Douaneleiding teruggefloten door minister Hoefdraad
augustus 21, 2018
ABN-AMRO staakt dienstverlening aan klanten in Suriname
augustus 21, 2018
Show all

BVL eist terugdraaiing besluit sluiting ACI

Minister Ferrier woedend op Valies en studenten vanwege kapotte ruit

BVL-voorzitter Valies ontkent aantijgingen bewindsvrouw

 

De Bond van Leraren (BVL) eist dat het besluit om de deuren van het Albert Cameron Instituut (ACI) te sluiten, terstond wordt teruggedraaid. Dat zegt BVL-voorzitter Wilgo Valies. Samen met ongeveer tachtig studenten van de kweekschool, ging hij maandag naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de eis kracht bij te zetten.

Volgens een verklaring van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur liep de situatie op een gegeven moment uit de hand. Protesterende studenten zouden daarbij een glazen deur kapot bij de hoofdingang kapot hebben gemaakt. Dit tot grote woede van minister Ferrier, die BVL-voorzitter Valies en de studenten verantwoordelijk houdt.

BVL-voorzitter Wilgo Valies ontkent de aantijgingen van minister Ferrier. Volgens de vakbondsman is nergens uit gebleken dat personen die behoorden tot de protestgroep, een deur kapot hebben gemaakt.

BVL-voorzitter Wilgo Valies. Student van het ACI werden vorige plots geconfronteerd met het besluit van het ministerie om de school te sluiten. De BVL eist dat de sluiting van het ACI per onmiddellijke wordt teruggedraaid.

Comments are closed.