BvL beraadt zich dinsdag voor overleg met minister

DNA blijft bij haar standpunt van nieuwe maatregelen casinobezoek
juli 26, 2016
Visconsumptie flink toegenomen
juli 26, 2016
Show all

BvL beraadt zich dinsdag voor overleg met minister

De Bond van Leraren (BvL) vindt dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zich moet houden aan het instellingsbesluit van Imeao. De leraren zullen zich vandaag beraden over te nemen stappen om overleg te voeren met de minister. De BvL accepteert het niet dat zaken worden opgelegd aan de scholen. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, zei op een persconferentie maandag dat er geen overleg is geweest met de docenten, directies en de scholieren.

De BvL zegt voorstander te zijn van overleg om tot oplossingen te komen. Er zijn drie richtingen op Imeao met vijf niveaus. De minister heeft besloten te reorganiseren en niveaus af te schaffen. De bewindsman zei eerder dat er voor niveau 2 geen leerlingen zich hebben aangemeld. De BvL vindt dat zaken bij een besluit zijn geregeld en ‘een toevallige minister’ kan niet opleggen wat er moet gebeuren. Valies benadrukte dat het behouden van de niveaus in belang is van leerlingen.  Als de minister geen overleg zou willen, zal de BvL alles in het werk stellen om hem tot andere gedachten te brengen. “Wij gaan niet het totale veld in beweging brengen. Maar als de minister toch besluit om op deze manier met leerkrachten om te gaan, dan zullen wij niet schromen om het totale veld in beweging te brengen,” zei Valies.

De vakbondsleider vindt dat het hier om een fundamentele zaak gaat. De minister komt volgens hem aan de rechten van de leraren en van de vakbond. “Wij kunnen onmogelijk staan toekijken hoe deze minister op een ondemocratische wijze probeert zaken door te drukken, zonder overleg. Wij wachten op het antwoord van de minister, maar als hij komt met confrontatie, zullen wij die niet uit de weg gaan,” benadrukte Valies. De bond is bereid om de strijd aan te gaan, opdat de minister respect heeft voor leraren en leerkrachten.  Starnws

Comments are closed.