BUZA-minister Lackin: “Suriname solidair met ontwikkelingsproces Venezuela”

Dagbladen overzicht 03 maart
maart 3, 2014
Prins Bernard polder essentieel voor verdere ontwikkeling rijstsector
maart 3, 2014
Show all

BUZA-minister Lackin: “Suriname solidair met ontwikkelingsproces Venezuela”

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Elias Jaua Milano, zegt dat de situatie in Venezuela onder controle is. Tijdens zijn bliksembezoek aan zijn ambtgenoot alhier, minister Winston Lackin, gaf hij de recente verwikkelingen in het land aan deze weer.

Venezuela is sinds begin februari het toneel van gewelddadige demonstraties, met als doel de val van president Nicolas Maduro. De autoriteiten in Venezuela zijn tot de vaststelling geraakt dat de tot nog toe omgekomen slachtoffers door andere redenen het leven hebben gelaten dan door de internationale pers is gepubliceerd.

Minister Lackin gaf zijn Venezolaanse ambtgenoot mee dat het volk en de regering van Suriname solidair zijnmet het ontwikkelingsproces dat de democratisch gekozen president Maduro heeft ingezet. Het is ook de mening van de Surinaamse regering dat Venezuela in de gelegenheid moet worden gesteld haar interne conflicten middels dialoog zelf op te lossen.

Minister Milano heeft namens zijn regering aan Suriname gevraagd om een spoed Presidentiële bijeenkomst van UNASUR bijeen te roepen. Zijn verzoek zal worden doorgeleid naar en in behandeling worden genomen door president Desi Bouterse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.