Burgervader Nickerie, Joeloemsingh, pleit voor meer onafhankelijkheid voor districten om zelf meer financiën te genereren

Dagbladenoverzicht 09 april
april 9, 2016
De Magic 10 is nog steeds Beter!
april 9, 2016
Show all

Burgervader Nickerie, Joeloemsingh, pleit voor meer onafhankelijkheid voor districten om zelf meer financiën te genereren

Er is veel meer geld nodig dan de anderhalf miljoen SRD die de districten op jaarbasis als bijdrage vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), in hun districtsfonds gestort krijgen. Maar volgens districtscommissaris Widprekash Joeloemsing zal met kunst- en vliegwerk de begroting afgestemd moeten worden op de hoeveelheid aan middelen die beschikbaar is.

Door het stellen van prioriteiten, het lang vooraf plannen van projecten lang vooraf te plannen en de middelen daarvoor te sparen, lukt het dit commissariaat nog om op het nippertje rond te komen.

Nickerie heeft volgens dc Joeloemsing kort geleden iets meer dan 200 duizend SRD ontvangen over het eerste kwartaal van 2016. Maar is nu al bezig met de afronding van een drietal projecten. De middelen hiervoor zijn vorig jaar apart gezet.

De burgervader van Nickerie ziet graag dat de districten zelf meer middelen kunnen genereren voor hun eigen ontwikkeling. Daarvoor zullen ze zeker meer financiële onafhankelijkheid van de centrale overheid moeten krijgen, meent hij.

Comments are closed.