Burgercollectief adopteert ‘3 oktober. Alles Plat!’

Afsluiting discussies 71e VN-vergadering
september 27, 2016
DIGITALISATIEPROJECT CBB IN TESTFASE
september 27, 2016
Show all

Burgercollectief adopteert ‘3 oktober. Alles Plat!’

Het Burgercollectief adopteert de oproep ‘03 oktober. Alles Plat!’ die op social media begonnen is. Een ieder die de regering duidelijk wil maken dat het zo niet verder kan, wordt opgeroepen naar De Nationale Assemblee te komen met medeneming van ‘toeters, potten, pannen, blikken en strijdlust!’ Hiermee wil het Burgercollectief het misnoegen uiten over het beleid van president Desi Bouterse.

Bryan Boerleider, een van de leiders van het Burgercollectief en de actiegroep ‘Wij Zijn Moe’, geeft aan waarom ‘Alles Plat!’ is overgenomen. “Wij hebben gesteld dat wij elke actie tegen dit beleid gaan ondersteunen. Deze oproep bracht sinds de eerste dag heel veel teweeg in de gemeenschap. De maat is echt vol, men wil in actie komen, maar niet iedereen is daar klaar voor. Bij ons gaat het erom dat er een sterk signaal aan de regeerders wordt gegeven, dat het volk bewust wordt, dat men begrijpt dat men het recht heeft om de beleidsmakers aan te spreken wanneer het niet goed gaat. We zijn blij met het initiatief.”

Voor 30 september heeft het Burgercollectief een bijeenkomst in Commewijne georganiseerd. Met de bewoners van Commewijne zal van gedachten worden gewisseld over de situatie en mogelijke oplossingen. Het ligt in de bedoeling dat het Burgercollectief alle districten gaat aandoen. Het alternatief op de huidige regering wordt samen met de samenleving bepaald. “Daarom ga je niet horen dat wij ons als het alternatief presenteren” geeft Boerleider aan. “Wij zijn hier niet voor de faam. Ons doel is om mensen wakker te schudden, om ze bewuster te maken.”

Boerleider houdt er rekening mee dat de opkomst voor 3 oktober miniem kan zijn. “Wij doen ons best om het succesvol te laten aflopen. We merken en zien dat sommige mensen, ondanks dat ze zwaar teleurgesteld zijn, nog niet op straat willen komen. Wij geloven dat de verandering in hun hoofd begint. Het gaat gebeuren, ook al komt het later.  Het Burgercollectief houdt er ook rekening mee dat er een tegenactie kan komen. “Wij houden zaken zoveel als mogelijk vreedzaam. Dat zaken nu kunnen ‘bossen’, ligt aan de regering. De protestacties zijn het resultaat van het gevoerde beleid. Mensen komen in actie omdat ze honger hebben, de huur niet kunnen betalen, niet naar school kunnen gaan. Als mocht blijken dat het niet nodig is dat men op straat komt…no sweat.” Zo vermeldt hij het aan starnieuws. Starnws

Comments are closed.