Burenruzie eindigt in schietpartij; twee gewonden

Deel kernen NPS Para stapt op
februari 14, 2015
Elektronisch landingssysteem Pengel Luchthaven komende week weer operationeel
februari 14, 2015
Show all

Burenruzie eindigt in schietpartij; twee gewonden

Een burenruzie aan de Boerbuitenweg is gisteren uit de hand gelopen. Bij de ruzie was een vermeend lid van het CIVD betrokken die het vuur zou hebben geopend op de andere partij. Een man raakte gewond aan zijn hand, terwijl een ander aan zijn schouder werd geraakt. Beiden zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De verschillende politie eenheden die snel op de plaatst delict waren, hebben de militair kunnen aanhouden en overgebracht naar het politiebureau.

Volgens de politie blijkt uit voorlopig onderzoek, dat de militair wakker werd door het geluid van glas dat aan diggelen werd geslagen door drie kinderen. Hij ging gewapend op het geluid af.

De militair verklaarde bij de politie dat nog twee volwassenen erbij kwamen. Eén was gewapend met een vuistvuurwapen, de ander met een houwer. Er ontstond een schermutseling tussen de twee partijen waarbij het vuurwapen van de militair afging en één van de mannen aan zijn arm werd geraakt. Kort daarna kwam een andere volwassene terug met een houwer. Volgens de militair voelde hij zich bedreigd en schoot de man met de houwer gericht in zijn schouder.

De politie heeft beide vuurwapens in beslag genomen. De militair wordt overgedragen aan de militaire politie, die samen met de politie, de zaak verder onderzoekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.