Buitenparlementaire mist concrete actie in Nieuwjaarsrede

Milieuactivist Sleur trekt wederom aan de bel
januari 5, 2019
10 mobiel – Lydia Petterson – 7 januari 2019
januari 7, 2019
Show all

Buitenparlementaire mist concrete actie in Nieuwjaarsrede

DA91-voorziter Del Castilo: Toespraak president biedt weinig hoop

Pro-voorzitter Sewcharan: President te vaag en algemeen

Jermain Day van STREI!: Wederom vage beloften

 

Ook de buitenparlementaire oppositie is totaal niet overtuigd door de Nieuwjaarsrede van president Desi Bouterse. Evenals de meeste oppositiepartijen in De Nationale Assemblee, wijzen ze naar het recente verleden en de niet nagekomen beloften. Daarnaast missen ze concrete actie van de regering.  DA91-voorzitter Angelique del Castilo typeert de rede verder als één die weinig hoop en inspiratie biedt aan de Surinaamse bevolking.

PRO-voorzitter Gerold Sewcharan zegt dat de vraag onbeantwoord is gebleven hoe de regering denkt de enorme Staatschuld af te lossen. Voor hem staat vast dat de regering haar krediet bij de kiezer heeft verspeeld.

Jermain Day van STREI! vraagt zich af of hoe de regering denkt de plannen te realiseren. De partij hoopt niet dat zulks met nieuwe leningen gebeurt. Verder zegt Day dat de regering vaker beloften niet is nagekomen. Als voorbeeld noemt hij het plan om de Suriname rivier te baggeren.

Jermain Day van de politieke partij STREI! In onze nieuwsuitzending van zondag een reactie van vertegenwoordigers van werknemers en bedrijfsleven.

Comments are closed.