– Brute mishandeling lockdown-overtreder in onderzoek bij OPZ

Gestolen wapens hoorden nooit thuis bij Bouterse te zijn
juli 23, 2021
83 nieuwe covid-19 besmettingen en 1 dode geregistreerd
juli 23, 2021
Show all

– Brute mishandeling lockdown-overtreder in onderzoek bij OPZ

  • President Santokhi merkt aantasting veiligheidsinstituten door georganiseerde misdaad

In De Nationale Assemblee zijn er gisteren indringende vragen gesteld met betrekking tot het politieoptreden tegen lockdown-overtreders. Er worden steeds meldingen gedaan van gewelddadig optreden, maar eerder deze week dook er een filmpje op via de sociale media waar het een en andere werd vastgelegd.

Volgens minister David Abiamofo van Justitie en Politie ad interim is deze specifieke zaak in onderzoek bij de afdeling OPZ. Hij benadrukt evenwel dat er nimmer vanuit het bevoegd gezag opdracht aan de politie is gegeven om geweld toe te passen tegen lockdown-overtreders:

Parlementariërs hebben ook hun bezorgdheid geuit over de verruwde criminaliteit en voor Suriname abnormale symptomen. De wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse, de moord en verbranding van drie manspersonen in een auto en de diefstal van eigendommen van de overleden Walter Bouterse bij de politie zijn enkele daarvan. Volgens president Chan Santokhi zijn dit allemaal symptomen van de georganiseerde misdaad die zich de afgelopen jaren goed heeft kunnen ontwikkelen in Suriname:

President Chan Santokhi over de maatregelen die getroffen zijn om de oprukkende georganiseerde misdaad de kop in te drukken.

Comments are closed.