Brunswijk niet aanwezig bij beëdiging president

Onderscheidingen voor Beloofde Boek 2015 uitgereikt
augustus 13, 2015
Panka’s wens gaat niet in vervulling
augustus 13, 2015
Show all

Brunswijk niet aanwezig bij beëdiging president

Fractieleider van de Abop, Ronnie Brunswijk, was woensdag niet aanwezig in de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) in de Anthony Nesty Sporthal. Desi Bouterse is geïnstalleerd als president en Ashwin Adhin is als vicepresident. Hierna legden vijftien van de zeventien ministers de eed af in handen van het staatshoofd. Brunswijk zegt dat ziekte de reden is voor zijn afwezigheid van de plechtigheden. Dinsdag was hij wel in DNA.

Abop behaalde bij de verkiezingen van 25 mei vijf zetels. De geel-zwarte partij maakte deel uit van de gisteren teruggetreden regering Bouterse-Ameerali. Bouterse liet eerder weten dat hij geen nieuwe samenwerking met Abop is aangegaan, omdat de ministers van deze partij slecht gepresteerd hebben. Abop had vijf ministeries onder zijn beheer: Sociale Zaken, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling, Transport Communicatie en Toerisme en Handel en Industrie. Het staatshoofd gaf bij horen van politieke partijen voor de formatie van de regering aan dat hij op verzet stuitte van Brunswijk toen werd aangegeven dat ministers uit de geel-zwarte partij het veld zouden ruimen.

8 Comments

 1. “ZIEKTE”??????????

 2. Sander Emanuels schreef:

  Ik snap niet wat het punt is? Wat is de relevantie hiervan? Was het zijn plicht om die “poppekast” zoals Bouterse de DNA zelf jaren lang typeerde, bij te komen wonen? Is het vreemd dat hij zich verraden voelt door de NDP en Bouterse? Get a life peeps !

 3. Sander Emanuels schreef:

  Het lijkt me wijzer zich te concentreren op die zgn.”wereld crisis” van 5 jaar NDP die op ons afkomt de komende dagen…. 🙁

 4. Frits Doelatip schreef:

  Ik ka niet. Is niet verplikt….wehehehehhh

 5. Een Indiaan schreef:

  “Goed dat hij er niet bij wazzz…”
  Hij zou in trans raken tijdens inzegenings ritueel van Dikan.
  “HEEEEEEEEEE”””””

 6. Zijn boterham is al flink beboterd….

 7. Strax sla ik je bij je buik wakte

 8. Susi Gadjoe schreef:

  Hij wilde geen korem verlenen!