Bruno Mars en Kendrick Lamar grote winnaars bij 60ste editie Grammy Awards

Parea Suriname heeft nieuw bestuur
januari 29, 2018
Parijs evacueert 1.500 mensen vanwege hoog water Seine
januari 29, 2018
Show all

Bruno Mars en Kendrick Lamar grote winnaars bij 60ste editie Grammy Awards

Zanger Bruno Mars en rapper Kendrick Lamar hebben de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de Grammy Awards, één van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Bruno Mars won alle zes awards waarvoor hij was genomineerd, onder meer het ‘Beste Liedje van het Jaar’, met zijn nummer “That’s what I Like”. Voor zijn album ‘24K Magic’ kreeg hij de prijs voor ‘Beste Album’. Kendrick Lamar won vooral prijzen in de categorie rap/hiphop.

Jay-Z was de grootste verliezer van de avond: van zijn acht nominaties wist hij er niet een te verzilveren. Ed Sheeran won twee Grammy’s: ‘Beste Pop-album’ en ‘Beste Solo-artiest’ en de 21-jarige zangeres Alessia Cara won in de categorie ‘Beste Nieuwe Artiest’.

Veel artiesten verschenen op de rode loper met een witte roos om zo hun solidariteit te laten zien met de Time ’s Up-beweging, een beweging die is voortgekomen uit #MeToo.

Presentator James Cordon deelde ook een plaagstootje uit aan Donald Trump door artiesten zogenaamd auditie te laten doen voor het audioboek van het kritische Fire and fury. John Legend, Snoop Dogg, Cher en zelfs Hillary Clinton lazen delen van het werk voor. In totaal werden er Grammy’s uitgereikt in 84 categorieën, variërend van dance, rock en metal tot kindermuziek, opera en gesproken woord. In die laatste categorie won de overleden Star Wars-actrice Carrie Fischer voor haar memoires, The Princess Diarist. Ook Leonard Cohen kreeg postuum een prijs, voor Beste Rockoptreden. De 60ste editie van de Grammy Awards vond voor het eerst in jaren plaats in New York.

 

Comments are closed.