Brownsweg snakt naar goed drinkwater

Surinaamse beleidsmakers moeten bepalen wat zij met eventuele olievondst voor de kust willen doen
oktober 20, 2017
Bewoners Atjoni wachten vol ongeduld op stroom
oktober 20, 2017
Show all

Brownsweg snakt naar goed drinkwater

Bewoners van Brownsweg snakken naar goed drinkwater. Er zijn ook andere zaken die belangrijk zijn, maar water is op dit moment toch wel het allerbelangrijkste, zegt kapitein Henk Finisie van Brownsweg.

Hij geeft aan dat het soms wel een week kan duren voordat bepaalde wijken water krijgen. Twee jaar terug was beloofd dat Brownsweg binnen zes maanden over goed drinkwater zou kunnen beschikken. Dat voornemen is nog niet gerealiseerd. Inmiddels is aan Grassalco gevraagd om hierin een helpende hand te bieden, maar Finisie weet niet wat het besluit is van de staatsonderneming. Hij merkt op dat behalve dat er niet onvoldoende water is, de motor die in het dorp is geplaatst slechts een kleine 7 pk bedraagt. Dit vermogen is te klein om het gehele dorp van voldoende water te voorzien.

Finisie hoopt dat er een grotere motor ter beschikking komt voor Brownsweg om de lokale gemeenschap continu van goed drinkwater te kunnen voorzien. De kapitein van Brownsweg zegt te blijven geloven dat het dorp eens over goed drinkwater zal kunnen beschikken. Mocht Grassalco willen helpen, dan zou hij daar dankbaar voor zijn. Zou er echter een andere instantie voor duurzaam water willen zorgen, dan grijpt hij dat aanbod ook met beide handen aan.

Comments are closed.