Britse kerk dichter bij homohuwelijk

‘Noord-Korea start kernreactor weer op’
november 28, 2013
Schoolvervoer wordt vandaag hervat
november 28, 2013
Show all

Britse kerk dichter bij homohuwelijk

Een werkgroep van de Anglicaanse Kerk wil dat het mogelijk wordt dat homo’s en lesbiennes hun relatie in de kerk kunnen bekrachtigen. Trouwen in de kerk kan nog niet, daarvoor moet eerst de wet worden veranderd. In de tussentijd zouden geestelijken “in staat gesteld moeten worden om een passende dienst aan te bieden aan gelovige mensen van hetzelfde geslacht met een relatie”, zo stelt de werkgroep. De werkgroep staat verder positief tegenover homo’s en lesbiennes in de kerk.

De werkgroep zegt dat de kerk ze “warm” moet ontvangen en positief moet staan tegenover hun aanwezigheid in de kerk, of ze nou leek zijn of geestelijke. De kans is groot dat de Britse staatskerk de aanbevelingen overneemt. De aartsbisschop van Canterbury Justin Welby heeft eerder al gezegd dat opvattingen over homoseksualiteit radicaal veranderd zijn en dat het standpunt van de kerk uit de pas loopt met de publieke opinie.

Eerder dit jaar stemde het Britse parlement in met het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.  Op voorspraak van conservatieve groepen werd daarbij bepaald dat homo’s en lesbiennes niet in de anglicaanse kerk mogen trouwen. Homokoppels in Groot-Brittannië kunnen vanaf volgend jaar zomer een burgerlijk huwelijk sluiten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.