Brent Olie stabiliseert zich rond de US$ 57

De Telesur 10 Mobiel Met Pearl Brunings – 6 Feb 2017
februari 6, 2017
STUDENTENBOND GAAT EVALUEREN
februari 7, 2017
Show all

Brent Olie stabiliseert zich rond de US$ 57

Olie heeft zich gisteren (woensdag 6 februari) gestabiliseerd rond de 57 US$ per vat, te midden van bezuinigingen van de Opec en toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten (VS) en Iran. Terwijl de Opec haar olieproductie verminderd, zijn de VS en Iran ertoe overgegaan hun productie te verhogen.

De nieuwe sancties die regering Trump heeft getroffen tegen Iran, zijn niet van invloed op de olieproductie. Het heeft wel de bezorgdheid verhoogd over mogelijke verdere ontwikkelingen die de exportgroei in de derde grootste producent van Opec zouden kunnen belemmeren.

Amerikaanse energiebedrijven hebben al in de dertiende week nieuwe booreilanden in productie gebracht. Ondanks de Opec-bezuinigingen, is de productie van Amerikaanse ruwe olie vorige week gestegen. Door de hogere prijzen, herleeft de Amerikaanse productie.

De spanning tussen Teheran en Washington is gestegen nadat een rakettest van Iran, de VS ertoe heeft gebracht sancties op te leggen aan personen en entiteiten gerelateerd aan de Revolutionaire Garde. “De groeiende spanningen tussen de VS en Iran hebben een prijs-ondersteunend effect”, zegt Commerzbank.

Teheran is vrijgesteld van de bezuinigingen die de Opec samen met Rusland en andere onafhankelijke producenten is overeengekomen. De beperkingen zijn op 1 januari begonnen om de productie met bijna 1,8 miljoen vaten per dag te verminderen. Iran heeft zijn olieproductie, sinds de meeste internationale strafmaatregelen over zijn nucleair programma waren opgeheven in 2016, verhoogd.

Tot nog toe hebben de leden van de Opec die zich hebben gecommitteerd aan de vermindering ten minste 80 procent doorgevoerd. Rusland heeft ongeveer 100.000 vaten per dag verminderd en is van plan die te verhogen tot 300.000 vaten per dag. Starnws

Comments are closed.