Breaking News: Dam Weg naar Zee doorgebroken; bewoners geëvacueerd

Dagbladen overzicht 20 februari
februari 20, 2015
Kaloti Suriname Mint House vandaag open
februari 20, 2015
Show all

Breaking News: Dam Weg naar Zee doorgebroken; bewoners geëvacueerd

In Weg naar Zee is door de extreem hoge waterstand op diverse plekken de dam doorgebroken en is het water enkele huizen binnengedrongen. De situatie is zo erg, dat ruim 35 oudere personen en kinderen met hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de brandweer, elders zijn ondergebracht. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken orienteerde zich gisteravond ter plekke. Vanochtend zullen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Gedacht wordt aan hulpdammen.

Naar verluidt wilden in eerste instantie niet alle senioren, die wonen in de omgeving van het Bedevaartsoord Weg naar Zee, van de rampplek weg. Het heeft wat overredingskracht gekost, zegt Kolonel Jerry Slijngaard aan Starnieuws. Een deel van de seniorenburgers heeft onderdak gevonden bij particulieren. Ook de kinderen zijn geëvacueerd. Het wassende zeewater zou een aantal huizen tot bedhoogte zijn binnengedrongen. Er is volgens Slijngaard behoorlijk wat schade aangericht aan huizen.

Rond vier uur vanochtend zou zich de volgende springvloed hebben voorgedaan.

De gepaardgaande harde wind zorgt bovendien voor metershoge golven. Vanmiddag dient zich naar verwachting alweer de volgende springvloed aan. Het NCCR heeft matrassen en andere spullen getransporteerd naar de opvanglocatie van de geëvacueerden. Die situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, deelt Kolonel Slijngaard mee.

1 Comment

  1. Guno Kerkhoffs schreef:

    ze moeten vandaar verdwijnen voor het ergste hun overkomt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.