Breaking: Girjasing boycot massameeting samenwerkende partijen

Dagbladen overzicht 23 januari
januari 23, 2015
Tjin-A-Tsoi eist onderzoek vermeende mega corruptie EBS
januari 23, 2015
Show all

Breaking: Girjasing boycot massameeting samenwerkende partijen

VHP-parlementariër Shailendra Girjasing heeft zijn partijgenoten in Commewijne donderdagavond in een mail gevraagd, niet naar de massameeting van de Samenwerkende partijen(G7) te gaan aanstaande zaterdag. Hij is het er niet mee eens dat de KTPI de kandidatenlijst in Commewijne trekt. Zo meldden zowel DWT-Online als Starnieuws.

“De KTPI is gesplitst in tweeën dus de partij is veel kleiner geworden. In elk district trekt de grote partij de lijst. Waarom dan niet in Commewijne?”, legt Girjasing zijn beweegredenen voor de boycot uit. Hij stelt voor dat PL de lijst trekt, de VHP de tweede plaats inneemt, de NPS de derde plek en de KTPI de vierde positie.

“Deze verkiezingen zijn veel te belangrijk voor Suriname om politieke steekspelletjes met elkaar te spelen. Commewijne verdient beter!”, vervolgt het bericht. De mail sluit af met de boodschap dat een ieder zelf vrij is te bepalen er wel of niet naartoe te gaan, maar “het wordt tijd dat wij onze stem laten horen”. Einde citaat.

Radio 10 verneemt dat Girjasingh gisteren, de DNA vergadering ook al niet heeft bezocht, zonder afmelding. Nieuw Front fractieleider Radjietsingh hiermee geconfronteert, kon de afwezigheid van Girjasingh niet verklaren en zei nog te rekenen op zijn komst. Wie echter niet kwam opdagen was Girjasingh, mogelijk uit protest tegen de gang van zaken, rond de positionering op de G7 kandidatenlijst in Commewijne.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.