Braziliaanse minister weg na nieuw politiek schandaal

De aantrekkingskracht van Mount Everest
mei 24, 2016
Doden en veel vermisten na aardverschuiving Myanmar
mei 24, 2016
Show all

Braziliaanse minister weg na nieuw politiek schandaal

De Braziliaanse minister Romero Juca is opgestapt nadat audio-opnames zijn uitgebracht waarin hij stelt het onderzoek naar corruptie te zullen hinderen, dat meldt BBC News. Juca is een vertrouweling van de interim-president Michel Temer. Temer neemt de positie waar sinds Dilma Rousseff van het ambt werd afgezet.

In de opnames lijkt Juca het te hebben over het onderzoek naar oliegigant Petrobras te hinderen door gebruik te maken van de beschuldigingen in de richting van Rousseff. Volgens Juca zijn de opmerkingen echter uit hun verband getrokken en moeten zij in de juiste context worden gezien. In het transscript van de audio dat gelekt is door de krant Folha de Sao Paulo lijkt Juca te zeggen dat de afzetting nodig was om het “bloeden te stoppen” en een “politiek pact” te maken welke nodig is om “alles te beëindigen en te limiteren”. Analisten denken dat Juca hiermee doelt op het schandaal rondom Petrobras.

Rousseff laat in een reactie weten dat de opnames duidelijk maken dat haar afzetting het gevolg is van een “politieke coup” gemaakt om hooggeplaatste functionarissen rondom het Petrobras-schandaal te beschermen.

 

 

Comments are closed.