Brasa Genootschap voor alternatieve vorming op school

Dagbladen overzicht – 5 december 2019
december 5, 2019
Wel verzet aangetekend door Bouterse
december 5, 2019
Show all

Brasa Genootschap voor alternatieve vorming op school

In verband met Kinderdag op 5 december werd vandaag het Brasa Genootschap gepresenteerd. Het genootschap is een werkarm van de stichting Zorgvol en Nobel (ZEN) en is een initiatief van de voorzitter van ZEN alsook inspecteur van politie, Omar Terborg. Brasa Genootschap voert de veiligheidscampagne “No Naki, Ma Taki – alternatieve vorming op school”, welke op 30 september werd gelanceerd. De campagne richt zich op de negatieve- en schadelijke gevolgen ofwel de trauma’s veroorzaakt door geweld binnen de samenleving, met de nadruk op kinderen.

Omar Terborg, voorzitter van de stichting Zorgvol en Nobel. In zijn toespraak wees Terborg op de verschillende oorzaken van het ontsporen van het kind. De belangrijkste rol ligt bij de opvoeders. Voorgesteld werd om de veiligheidsgedachte te maken tot ontwikkelingsdoel in Suriname. Volgens CCS-directeur Nadia Becker moet elke samenleving het hebben van sterke instituten. Mensen die hun plichten niet kennen tegenover hun kinderen, moeten worden teruggeroepen door zo’n instituut om ze weer op spoor te brengen.

Nadia Becker, directeur van C.C.S bij de proclamatie van het Brasa Genootschap in Torarica vandaag. In dit verbond zijn instanties als het Cultureel Centrum Suriname (CCS), het Surinaams Centrum voor Educatie en Training, Stichting Pro-Humaniteit en het Tori Collectief verenigd. Mozart Security Service NV heeft de genootschap op verschillende wijzen geholpen middels donaties aan 18 lagere scholen in het No Naki, Ma Taki-project.

Comments are closed.