Brahim: Startsein AMC is integraal project AZP

Surinaamse Voetbalbond start campagne voor dubbele nationaliteit
oktober 13, 2014
Meeste grondaanvragers nog deze regeertermijn geholpen zegt Relyveld
oktober 13, 2014
Show all

Brahim: Startsein AMC is integraal project AZP

President Desi Bouterse zal samen met de president van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), Ahmed Mohammed Ali Al Madani, vandaag het startsein geven voor het Academisch Medisch Centrum (AMC) Suriname. “Dit is onderdeel van onze 20-20 Vision om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) te transformeren naar een modern AMC. Het gaat om een integraal project, waarbij AZP ook een renovatie ondergaat”, benadrukt algemeen directeur Antoine Brahim tegenover Starnieuws.

Zondag werden alle zaken nog doorgenomen en gecontroleerd op het terrein van AZP door Brahim en zijn team. IsDB die voor US$ 60 miljoen de financiering heeft goedgekeurd, heeft een Suriname-dag vandaag. Met een privéjet komt de hoge gast voor een dag naar Suriname. “Deze dag valt samen met de verjaardag van de president. Doorgaans is de president in het binnenland met zijn verjaardag, maar hij maakt een uitzondering voor het startsein van dit belangrijke moment”, zegt Brahim.

Het OPEC Fund for International Development (OFID) stelt US$ 14 miljoen ter beschikking voor de instandhouding van het beddenhuis, de Operatiekamer (OK) en de Intensive Care Unit (ICU). De overheid draagt US$ 2 miljoen bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.