Brahim: AZP ondersteunt nieuwe spoedeisende hulp SVZ

VRTS ziet veel uitdagingen voor 2014
december 27, 2013
Chinyere Pigot en Renzo Tjon-A-Joe Sporters van het jaar
december 27, 2013
Show all

Brahim: AZP ondersteunt nieuwe spoedeisende hulp SVZ

De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verwelkomt de spoedeisende unit van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ). “Wij zijn bezig met de protocollen van samenwerking en verlenen onze volledige medewerking”, zegt algemeen directeur Antoine Brahim desgevraagd aan Starnieuws. Op 9 januari wordt de spoedeisende afdeling van het SVZ in gebruik genomen, die zich zal concentreren op Paramaribo-noord.

Brahim legt uit dat de samenwerking al in de praktijk plaats vindt. Direct betrokkenen hebben zich kunnen oriënteren op de spoedeisende hulp van het AZP. Ook is er ruimte geboden om stage te lopen. Er is duidelijk behoefte aan nog meer spoedeisende hulp, waardoor het particuliere ziekenhuis hierop heeft ingespeeld. “Het gaat om een intensieve dienst, waarbij veel ervaring nodig is. In de samenwerkingsovereenkomst zal ook worden afgesproken welke patiënten doorverwezen zullen worden naar het AZP”, zegt Brahim.

Hoewel de volle ondersteuning wordt gegeven, kijkt Brahim ook naar de uniformiteit. De spoedeisende hulp van het SVZ krijgt financiële hulp van de overheid. Deze lijn moet doorgetrokken worden naar AZP, meent Brahim omdat er een gelijke behandeling moet zijn. Ook met de zorgverzekeraars moeten dezelfde afspraken worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.