Bouwwerkzaamheden nieuw commissariaat Nickerie stopgezet

Dagbladenoverzicht 18 juni 2016
juni 18, 2016
Aanval op Surinaamse rechtsstaat geopend!
juni 18, 2016
Show all

Bouwwerkzaamheden nieuw commissariaat Nickerie stopgezet

De bouwwerkzaamheden aan het nieuw commissariaatsgebouw in Nieuw-Nickerie liggen per vandaag stil. De aannemer is tot deze stap overgegaan. Rico Balwangir, de aannemer, was ongeveer een jaar terug gestart met de bouwopdracht, vanuit het ministerie van Openbare Werken (OW). En dat voor een bedrag van ruim 9,5 miljoen SRD. Het werk moest binnen twee jaar worden voltooid.

De bestuursdienst van Nickerie zou dan in modern gebouw met koloniale tinten zetelen. Echter zijn de werkzaamheden voor bijkans 35% gevorderd. En de aannemer heeft ongeveer 4 miljoen SRD moeten voorschieten in het project, zegt hij zelf.

De overheid is met nog geen cent ingekomen, terwijl partijen overeen waren gekomen dat aannemer Balwangir om de 6 maanden in termijnen zou worden uitbetaald. En nu is de financiële rek eruit voor hem, omdat hij ook voor andere overheidsprojecten nog niet is betaald. Kenneth Donk en architect Phillip Dikland vrezen dat het nieuw commissariaatsgebouw één van de bekende onafgemaakte gebouwen in Suriname wordt.

Comments are closed.