Bouw WK-stadion São Paulo twee maanden vertraagd

Klimaatexperts bieden DNA hapklare ontwerpwet
november 29, 2013
‘Chemische wapens Syrië naar marineschip VS’
november 29, 2013
Show all

Bouw WK-stadion São Paulo twee maanden vertraagd

De oplevering van het voetbalstadion in São Paulo, waar juni volgend jaar het openingsduel van het WK wordt gespeeld, wordt hooguit twee maanden vertraagd door het ongeluk van deze week.  Dat heeft een van de betrokken bouwkundigen laten weten. ”We denken dat het stadion eind februari af is”, zei Jörg Spangenberg donderdag. De São Paulo Arena raakte woensdag beschadigd door het instorten van een kraan, die het laatste stuk dak op zijn plaats hees. Daarbij kwamen ook twee bouwvakkers om het leven.

Er rees vervolgens twijfel over een tijdige voltooiing van het stadion. ”We hebben een buffer van 6 maanden gekregen van de FIFA, waar we hooguit twee maanden van nodig hebben. Iedereen denkt dat we het redden”, zei Spangenberg na een bezoek aan de bouwplaats. Volgens de bouwkundige had de kraan evenwel maar net iets anders moeten neervallen en het stadion was zwaar beschadigd geweest. ”Dan was het onmogelijk geworden het voor het WK af te hebben”, stelde Spangenberg.

Over de oorzaak is nog weinig duidelijk. Mogelijk bezweek de kraan onder het gewicht van de daksectie, door het gebrek aan houvast op de drassige ondergrond. Daarnaast zou een automatisch waarschuwingssysteem niet naar behoren hebben gewerkt. Er klonk volgens Spangenberg wel een alarmsignaal, waardoor de kraanmachinist en andere bouwvakkers tijdig konden wegkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.