Bouterse waarschuwt diplomaten niet te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden

Today in Pop History
februari 25, 2014
Suriname Heritage festival moet meer bezoekers aantrekken dan vorige edities
februari 25, 2014
Show all

Bouterse waarschuwt diplomaten niet te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden

Amerikaanse ambassade wil nog niet reageren

Diplomaten die gestationeerd zijn in Suriname moeten zich niet bemoeien in de binnenlandse aangelegenheden anders lopen zij de kans uitgezet te worden. Dat zei president Desi Bouterse, vanochtend in zijn speech ter gelegenheid van de Dag van de Revolutie.

Zonder zijn naam te noemen was het duidelijk dat Bouterse doelde op Amerikaanse ambassadeur Jay Anania in het bijzonder. Anania heeft recentelijk verschillende instanties, inclusief het Onafhankelijk Kiesbureau afgelopen, om informatie te vragen over de voorbereiding van de verkiezingen in 2015.

Bouterse beschouwt dit als inmenging in de interne aangelegenheden en een onderdeel van een scenario dat zich volgens de president achter de schermen afspeelt. Bouterse kondigde bovendien aan dat Anania binnenkort aangeschreven wordt. En als het verweer van Aanania niet steekhoudend is volgt mogelijk uitzetting.

[jwplayer mediaid=”26863″]

President Desi Bouterse die diplomaten gestationeerd in Suriname op het hart drukt zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden van het land. Na het officiële gedeelte bevestigde de president tegenover journalisten dat hij doelde op Anania.  De  Amerikaanse ambassade wilde nog niet reageren op de uitspraken van Bouterse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.