Bouterse vraagt aandacht Celac voor armoede

SCUA: Onrust bedrijfsleven laatste grillen jaar van de Slang
januari 31, 2014
Oppositie ready voor begrotingsbehandeling, coalitie nog niet
januari 31, 2014
Show all

Bouterse vraagt aandacht Celac voor armoede

President Desi Bouterse heeft tijdens zijn toespraak woensdag tijdens de Celac-staatshoofdenvergadering benadrukt dat gezocht moet worden naar lange termijn oplossingen voor armoede en ongelijkheid in de lidlanden. Deze vraagstukken moeten voorgoed verdwijnen, meent Bouterse. De bijeenkomst van de leiders van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied werd dinsdag en woensdag gehouden in Havana, Cuba.

De Surinaamse regeringsleider vroeg ook aandacht voor problemen die te maken hebben met klimaatverandering. Daarbij verwees hij naar de recente hagelbui in Suriname en de slagregens gevolgd door aardverschuivingen die St. Vincent en de Grenadines, Dominica en St. Lucia in December hebben getroffen. Er moeten volgens Bouterse concrete actieplannen opgesteld worden ter ondersteuning van de kleine eilandstaten. Onderlinge afhankelijkheid is in de huidige globaliserende wereld niet meer weg te denken, zei het staatshoofd. Wel is de tijd van dominantie van een bepaald land voorbij”, aldus Bouterse.

Voor Suriname is het volgens hem belangrijker om ervoor te zorgen dat er balans komt in inkomensverdeling in plaats van gelden te besteden aan extreme veiligheidsmaatregelen. Vooral de positie van de vrouw moet worden verbeterd benadrukte de president. Suriname ondersteunde het Celac-initiatief dat geheel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied wordt uitgeroepen tot vredeszone, meldt het cabinet van de president.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.