Bouterse voor het eerst voor de Krijgsraad

Dagbladen overzicht – 22 januari 2020
januari 22, 2020
10 Mobiel – Ruiz Kartoredjo – 22 januari 2020
januari 22, 2020
Show all

Bouterse voor het eerst voor de Krijgsraad

Achterban met duizenden aanwezig

Desi Bouterse, hoofdverdachte in het 8 december strafproces heeft vandaag officieel verzet aangetekend tegen het vonnis dat tegen hem is uitgesproken op 29 november 2019. De Krijgsraad was niet voltallig. De zaak is verdaagd; Bouterse verschijnt op 31 maart weer voor de rechtbank. Uit een toespraak op het plein na de zitting, heeft hij de achterban voorgehouden dat hij in zijn verzet te kennen heeft gegeven het niet eens te zijn met de rechter die het proces heeft geleid. Ondanks het feit dat hij nu zittend president is van het land, is het tot een eindoordeel gekomen. In gewone mensentaal sprak Bouterse de goed opgekomen supporters toe:

Bouterse blijft van oordeel dat er een politiek proces tegen hem is gevoerd.

Zijn raadsman Irvin Kanhai zegt dat de rechter heeft bepaald dat het rechtsproces opnieuw begint. Op 31 maart zullen de excepties worden opgeworpen.

Advocaat namens de verdachten Hugo Essed bekijkt de zaak positief. Ondanks mogelijke bedenkingen is hij ervan overtuigd dat het proces nog dit jaar geheel is afgerond.

Sunil Oemrawsingh, een van de nabestaanden, zegt dat hij enigszins verlichting heeft gevonden in het vonnis van de Krijgsraad. Hij vindt het echter wel een schande voor het land.

Comments are closed.