Bouterse stuit salarisverhogingen regering

Parlement geeft regering ‘huiswerk mee’ tijdens reces
september 3, 2018
Natio naar Guadeloupe voor eerste duel Nations League
september 4, 2018
Show all

Bouterse stuit salarisverhogingen regering

President terug in Suriname

 

President Desi Bouterse is terug in Suriname. Rond twaalf uur maandagmiddag landde het vliegtuig met aan boord het staatshoofd op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De president is op Cuba geopereerd voor een buikhernia en is naar eigen zeggen goed op weg om weer de oude te zijn. Een interessante mededeling die het staatshoofd deed is dat hij de verhoging van het salaris van de totale regering gaat bevriezen. Doordat de schadeloosstelling voor ministers en parlementariërs gekoppeld is aan de ambtenarij, krijgen ook zij de 25% verhoging die de regering met de CLO overeen is gekomen. In de praktijk zou dat erop neerkomen dat bewindslieden met duizenden SRD’s vooruit extra naar huis gaan. Dat gaat met het besluit van de president dus niet door.

President Desi Bouterse die maandagmiddag terug is keerde vanuit Cuba. Behalve het bevriezen van de verhoging van het salaris van de regering, kondigde het staatshoofd ook aan de Suriname de overeenkomst met Alcoa gaat ondertekenen, meldt Starnieuws. De overeenkomst krijgt volgens Bouterse de zegen van zowel nationale als internationale deskundigen.

Bouterse is moe van praten/ contract met Alcoa/Suralco wordt gauw ondertekend

 

President Desi Bouterse zegt nu al dat de vooraf gemaakte afspraken met Alcoa/Suralco beklonken zullen worden. Dit terwijl het parlement, die het mandaat daartoe zou moeten geven, nog niet uitgesproken is over De Alcoa-kwestie.

 

Volgens Bouterse mag het parlement de documenten lezen om de zaak beter te begrijpen maar dat zal niet maken dat er geen contract met Alcoa zal worden getekend.

Bouterse zegt na aankomst uit Cuba dat er teveel gepraat wordt in Suriname met als gevaar dat investeringen uitblijven. Het wijzigingsdocument op de Brokopondo Overeenkomst is voor hem een stevig document:

 

Het laatste woord in de Alcoa-kwestie ligt volgens Bouterse bij hem en niet bij De Nationale Assemblee. Hij zegt nu al dat het contract ter wijziging van de Brokopondo Overeenkomst getekend zal worden ongeacht het besluit van het parlement.

Comments are closed.