BOUTERSE SPREEKT HARDE TAAL OVER ‘GESJOEMEL’ ROND OVERHEIDSPAKKETTEN

KONRAD ACTON WIJST REGERING OP VERANTWOORDELIJKHEID
oktober 4, 2016
Sociale Zaken informeert Powakka over beleid
oktober 4, 2016
Show all

BOUTERSE SPREEKT HARDE TAAL OVER ‘GESJOEMEL’ ROND OVERHEIDSPAKKETTEN

De opmerkingen van NDP-voorzitter Desi Bouterse over diefstal van pakketten binnen de partij, hebben geen betrekking op het schoolpakkettenproject. Dit meent Konrad Acton, ondervoorzitter van het jeugdparlement, met zekerheid te weten. “De opmerkingen horen bij een ander project waarbij er ook pakketten worden uitgedeeld door de overheid”, zegt Acton.

De NDP-voorzitter zei vrijdag tijdens een bijeenkomst in partijcentrum Ocer dat hij ervan op de hoogte is dat er gesjoemeld wordt met pakketten. Hij zei dit toen hij de partijleden op hun gedrag aansprak. “Als jij die pakketten kunt uitdelen en men heeft vertrouwen in jou, dan krijg jij de gelegenheid. Maar men heeft geen vertrouwen in jou, omdat jij die pakketten steelt”, gaf hij mee, zonder om precies te zeggen welke pakketten. “Mi de na Leonsberg, maar mi no e sribi. Ik hoor die dingen wel”, zei Bouterse.

Naast het schoolpakkettenproject is de overheid momenteel ook belast met de distributie van voedselpakketten vanuit het ministerie van Sociale Zaken. In de afgelopen tijd is er flinke kritiek geuit op het schoolpakkettenproject van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Het jeugdparlement is ook nauw betrokken bij de distributie hiervan.

Acton ontkent met klem dat jeugdparlementariërs, zoals beweerd wordt, op basis van politieke kleur een bepaald aantal pakketten krijgen om te verdelen. “Elke jeugdparlementariër heeft 25 pakketten gehad.” Terwijl Acton met zekerheid meent te weten dat de uitspraken van de NDP-voorzitter geen betrekking hebben op dit project, sluit hij mogelijke missers bij de uitvoering niet uit. Ook minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken heeft eerder gesteld dat het zou kunnen dat er bij de uitvoering iets verkeerd loopt, aangezien voornamelijk jongeren betrokken zijn. DWT

Comments are closed.