Bouterse op de hoogte van knelpunten jeugdbeleid

President Bouterse zegt bedrijfsleven financiële steun toe
oktober 14, 2019
Sportverslagen – 14 oktober 2019
oktober 14, 2019
Show all

Bouterse op de hoogte van knelpunten jeugdbeleid

Jongerenorganisatie Ispeak heeft gesprek gehad met president

Jongerenorganisatie Ispeak heeft onlangs een gesprek gehad met president Desi Bouterse. Met het staatshoofd is gesproken over de knelpunten aangaande het jeugdbeleid. Nadat talloze brieven gericht tot het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken geen reactie opleverden, besloot de organisatie zich rechtstreeks te richten tot de president. Onder zijn aandacht zijn gebracht de diverse vraagstukken met betrekking tot universitaire avondopleidingen, studiefinanciering, jong ondernemerschap, huisvesting voor vooral jongeren, de problematiek rond hangjongeren en kinderarbeid en de noodzaak voor ICT-faciliteiten op scholen. Ispeak-voorzitter Furnen Koffie zegt aan Radio 10 dat het belangrijkste knelpunt de communicatie met en de ondersteuning vanuit Sport- en Jeugdzaken vormt. Volgens Koffie is zijn organisatie indien nodig zelfs bereid een werk-arm te worden van het ministerie.

Bouterse heeft toegezegd de zaken die besproken zijn geworden mee te nemen en een tweede gesprek met de jongerenorganisatie aan te zullen gaan. Daaruit maakt Koffie op dat er binnen de regering gewerkt zal worden aan oplossingen voor de verschillende vraagstukken in het jeugdbeleid.

Voorzitter Ispeak Furnen Koffie. De jongerenorganisatie heeft onlangs een gesprek gehad met president Bouterse ten einde zijn aandacht te vragen voor het kwakkelend jeugdbeleid.  Met zijn inbreng zal het moeten lukken om jongeren in het land te stimuleren te participeren in hun eigen zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Comments are closed.