Bouterse noemt veroordeling politiek gemotiveerd

Dagbladen overzicht – 2 december 2019
december 2, 2019
ABOP wil armoede aanpakken
december 2, 2019
Show all

Bouterse noemt veroordeling politiek gemotiveerd

Suriname tekent USD 300 miljoen aan leningen voor projecten

Suriname USD 12 miljoen dollar kwijtgescholden door China

President Desi Bouterse is sinds zondag weer in Suriname na een vijfdaags staatsbezoek aan de Republiek China. Bij zijn aankomst in de ochtenduren werd Bouterse opgewacht door een paar duizend aanhangers, als steunbetuiging na zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor het medeplegen van 15 moorden. Op een persconferentie te Colakreek gaf Bouterse aan dat hij met zijn adviseurs gaat overleggen wat te doen. Hij blijft erbij dat het een politiek proces betreft.

Het staatshoofd ging daarentegen uitvoerig in op zijn staatsbezoek aan China. Er zijn tal van overeenkomsten getekend die te maken hebben met het aantrekken van investeringen:

China heeft Suriname een schuld van USD 12,3 miljoen kwijtgescholden, en zal tegelijkertijd ook een road-monitoringssysteem ter waarde van USD 14 miljoen financieren.

Er zijn twee leningsovereenkomsten getekend ter waarde van 300 miljoen US dollar: USD 100 miljoen voor de oeververdediging en USD 200 miljoen voor uitbreiding van de JAP Airport. Wat de luchthaven betreft zegt Financiënminister Gillmore Hoefdraad dat een lang gekoesterde wenst in vervulling gaat:

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Comments are closed.