Bouterse in de bres voor Venezolaanse president

10 Mobiel – Michael Persaud – 10 Aug ’17
augustus 11, 2017
Medicijnen lenen bij Guyana is geen schande; ook andere landen lenen medicijnen bij Suriname
augustus 11, 2017
Show all

Bouterse in de bres voor Venezolaanse president

-President gaat in op aankoop en verkoop ambassadegebouw Parijs

-Aankoop asfaltplant even geparkeerd

President Desi Bouterse zegt zich niet geroepen te voelen om in de bres te springen voor de Venezolaanse regering, maar in De Nationale Assemblee breekt het staatshoofd toch op zeer opmerkelijke wijze een lans voor de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Volgens Bouterse zijn er scenario’s gaande om landen in Zuid-Amerika te destabiliseren maar daar prikt hij naar eigen inziens gauw doorheen. De situatie in Venezuela is volgens Bouterse nog lang niet zo erg als er door de media wordt geschetst. Over het feit dat het parlement in Venezuela buitenspel is gezet rept president Desi Bouterse geen woord. Ook niet over de stappen die er worden gezet om de grondwet van het land te wijzigen door personen die loyaal zijn aan Maduro.

Waar Bouterse wel de nadruk op legt is dat er verkeerde informatie de wereld wordt in gestuurd door onder andere…. De media:

In het parlement heeft de president ook gereageerd op scherpe commentaren die er door de oppositie is geweest aangaande de aankoop en nu de verkoop van het ambassadegebouw in Parijs. Bouterse geeft het parlement mee dat hij tot nog toe geen redenen heeft om te twijfelen aan de zuiverheid van zowel de koop als de verkoop:

De asfaltplant die de regering voornemens is te kopen heeft het parlement de afgelopen dagen ook bezig gehouden. Volgens de president zal de staat ruim USD 30 miljoen per jaar kunnen besparen met het hebben van een eigen asfaltplant.

Hij heeft de aankoop van de asfaltplant voorlopig laten parkeren zodat alle beschuldigen van corruptie tot de puntjes zullen worden uitgezocht:

 President Bouterse donderdag in de Nationale Assemblee.

Comments are closed.