Bouterse in Commewijne: Nieuwe combinatie wordt Platform of weer Mega

Na precies een jaar weer hagel in Suriname
januari 19, 2015
Voorzitter Abena: ‘Seeka gaat niet op in andere partij’
januari 19, 2015
Show all

Bouterse in Commewijne: Nieuwe combinatie wordt Platform of weer Mega

Remy Pollack maakt overstap naar NDP

President Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), kondigt aan dat de nieuwe combinatie waarmee hij de verkiezing ingaat, Platform of weer Mega Combinatie zal heten. Dit besluit moet nog worden genomen. Samengewerkt zal worden met onder andere de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) van Waldy Nain, Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) van voorman Linus Diko, Nieuwe Stijl KTPI van Oesman Wangsabesari, de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) van Ronald Hooghart. Met de PALU moeten de gesprekken nog worden afgerond.

Bouterse zei zaterdagavond bij de ingebruikname van het NDP informatiecentrum in Tamansari, Commewijne, dat hij niet kijkt naar de grootte van de partijen, maar naar mensen die hun hart op de juiste plaats hebben. Hij zei ingenomen te zijn dat vakbondsleider/politicus Hooghart besloten heeft om het beleid te ondersteunen. Maar ook Remy Pollack, de huidige DC van Commewijne, presenteerde zich officieel als NDP-er op het podium. De NDP voorzitter introduceerde hem als ‘de kleine Pengel’. Bouterse zei dat mensen niet per se NDP’er hoeven te worden om het beleid te ondersteunen. Politieke partijen mogen hun eigen identiteit behouden.

De strijd bij de komende verkiezing zal volgens de NDP-voorzitter gaan tussen dekolonisatie en rekolonisatie. Bouterse zei dat samengewerkt moet worden om ervoor te zorgen dat de natuurlijke hulpbronnen de ruim 540.000 mensen in het land ten goede komen. Hij zei dat er hard is gewerkt de afgelopen 4.5 jaren. In infoprogramma Info Act, is volgens Bouterse slechts een fractie vertoond, van wat er gedaan is en mensen waren er ondersteboven van. De NDP voorzitter zei, dat alleen in Nickerie al, 65 projecten zijn uitgevoerd. Hij meent dat er veel meetmomenten zijn, waar het volk kan zien wat er gedaan is. Op basis van de beoordeling zal besloten worden of de regering nog vijf jaar de kans krijgt om door te gaan.

(Overgenomen uit Starnieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *