Bouterse gaat overdragen aan winnaar verkiezingen

Lockdown-maatregelen leiden tot irritatie bij winkelbezoekers
juni 12, 2020
Werkzaamheden Rosebel gestopt
juni 12, 2020
Show all

Bouterse gaat overdragen aan winnaar verkiezingen

President Desi Bouterse is drukdoende met de voorbereidingen om over te dragen aan de nieuwe regering. Hiermee ontzenuwt hij geruchten dat hij dit niet van plan is. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut, geeft de president aan de beweringen van die ‘boze tongen’ ook te hebben gehoord.

Volgens het staatshoofd, tevens NDP voorzitter, heeft hij afzonderlijk gesproken met de partijen die zich opmaken om de nieuwe regeercoalitie te vormen. Met VHP voorzitter Chan Santokhi is het langst gesproken over een zo soepel mogelijke overdrachtsprocedure.

De aftredende regeringsleider heeft het gewraakte artikel van de Nederlandse radiozender BNR ook onder ogen gehad. Het heeft hem gestoord. Bouterse doet een beroep op Santokhi om in wijsheid te handelen.

In het vraaggesprek met NII verduidelijkt Bouterse ook dat een gesprek met voorzitter Ronny Brunswijk, niet ging over een samenwerking tussen ABOP en de NDP.

President Desi Bouterse. In gesprek met het NII geeft hij onder andere aan dat de huidige regering drukdoende is te zorgen dat de op handen zijnde overdracht zo soepel mogelijk zal verlopen.

Comments are closed.