Bouterse gaat in op laatste ontwikkelingen 8 decemberproces. Hoofdverdachte 8 decemberproces haalt hard uit naar procureur-generaal

Dagbladen overzicht – 9 januari 2019
januari 9, 2019
President Bouterse ontkent het op te nemen voor Venezolaanse ambtgenoot
januari 9, 2019
Show all

Bouterse gaat in op laatste ontwikkelingen 8 decemberproces. Hoofdverdachte 8 decemberproces haalt hard uit naar procureur-generaal

President Desi Bouterse heeft op een dinsdag belegde persconferentie hard uitgehaald naar de oppositie, Nederland, maar vooral procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in de marge van het 8 decemberstrafproces. Tegen de persoon Bouterse is door de auditeur-militair een strafeis van 25 jaar geëist voor zijn aandeel in de moorden van 8 december 1982.

Volgens Bouterse speelt Baidjnath Panday een dubbele rol in het geheel, vandaar dat hij geen respect meer kan opbrengen voor de hoogste justitiële vervolgingsambtenaar.

De als hoofdverdachte aangemerkte Bouterse is van mening dat er, vanuit verschillende hoeken, alles aan gedaan wordt om hem te veroordelen. De motieven zouden politiek gemotiveerd zijn en hebben niets te maken met wet en recht:

Desi Bouterse die op de persconferentie van dinsdag opvallend lang bleef stilstaan bij het 8 decemberstrafproces. Hij haalde wederom hard uit naar Nederland die informatie over de decembermoorden voor 60 jaren heeft afgegrendeld. Ook pater Toon te Dorsthorst moest het ontgelden. Dorsthorst maakt volgens Bouterse misbruik van de kerk om verkeerde informatie over de gebeurtenissen die zich 36 jaar geleden afspeelden, naar buiten te brengen. Het bleef echter de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday die de meeste wind van voren kreeg van de hoofdverdachte in de strafzaak. Vrijdag wordt de rechtszaak voortgezet. Bouterse maakte het duidelijk dat hij zich niet druk maakt over de uitkomst.

Comments are closed.