Bouterse: Buitenlands bedrijf wil industriepark opzetten

US$ 400 miljoen voor importen vier ministeries
september 22, 2016
Wees voorzichtig met het spelen van de  Pokemon game
september 22, 2016
Show all

Bouterse: Buitenlands bedrijf wil industriepark opzetten

President Desi Bouterse heeft meegedeeld dat een Amerikaanse multinational geïnteresseerd is in het opzetten van een industriepark in Suriname. Hij verwacht dat het bedrijf binnenkort zelf met een mededeling hierover komt. De president wilde op een vraag tijdens een ontmoeting met de pers dinsdag, niet zeggen om welke investeerder het gaat.

Het staatshoofd merkte op dat buitenlanders meer vertrouwen schijnen te hebben in de mogelijkheden van Suriname, dan Surinamers. Hij vraagt zich af wat zij in het land zien, dat ‘wij niet zien’. Buitenlandse investeerders zien de potentie om een industriepark hier op te zetten. Er zijn reeds diepgaande gesprekken gevoerd, maar het bedrijf zal zelf de bekendmaking doen.

In het investeringsplan is een grote hap ingeruimd voor infrastructuur. Deze hebben tot doel om de productiesector te ondersteunen. Het gaat om infrastructurele projecten die de landbouw en de industrie ten goede moeten komen. US$ 800 miljoen gaat naar de Energie Bedrijven Suriname. De president benadrukte dat zonder energie geen ontwikkeling mogelijk is.

Comments are closed.