Bouterse belegt persconferentie over verstoten PL

Vandaag in het Verleden
april 16, 2014
Dagbladen overzicht 16 april
april 16, 2014
Show all

Bouterse belegt persconferentie over verstoten PL

Gisteren heeft de voorzitter van de nationale Democratische partij (NDP), president Desiré Delano Bouterse een persconferentie belegd waarin hij uitleg gaf over de beweegredenen achter het besluit om de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo uit de regeercoalitie gooien.

Tegelijkertijd heeft de leider van de regeercoalitie, behalve de naam van Soeresh Algoe als kandidaat, verder geen namen genoemd van personen die de opengevallen ministersposten gaan invullen.

De PL werd maandag, per brief meegedeeld door Bouterse dat zijn Mega Combinatie met 23 zetels en de A-Combinatie, die vijf vertegenwoordigers heeft in het parlement, de samenwerking onmiddellijk verbreken.

Als reactie op de verstoting hebben de drie ministers van de Pertjajah Luhur in het kabinet, Soewarto Moestadja  van Binnenlandse Zaken (BiZa), Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) hun ontslag ingediend.

Bouterse en regeerpartner Ronnie Brunswijk, die de A-Combinatie leidt, zouden zijn overgegaan tot het uit de coalitie zetten van de PL omdat zij de chantage politiek van deze partij, met zes zetels, zat zijn.

Directe aanleding zou zijn dat de begrotingsbehandeling in het parlement maandag een valse start kende omdat door quorum-gebrek de openbare vergadering niet door kon gaan. Somohardjo kreeg de schuld van het quorum-gebrek en hij werd met zijn PL, zoals dat vaker voorheen is gebeurd, beschuldigd  van sabotage van het parlementair werk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.