Bousaid: Bankiers werken mee aan ordening valutamarkt

Aanpak jeugdige criminelen met uniforme aanpak
december 1, 2016
Neergestort vliegtuig Colombia had geen brandstof meer
december 1, 2016
Show all

Bousaid: Bankiers werken mee aan ordening valutamarkt

Jim Bousaid, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging tevens algemeen directeur van de Hakrinbank, ziet de maatregelen van de monetaire autoriteiten als ordening van de valutamarkt. Bousaid zegt in gesprek met Starnieuws dat de valutamarkt een toenemende wanorde begon te vertonen. “Vandaar dat wij in principe niet tegen deze ordemaatregelen zijn,” zegt de bankier.

“Het valt ons op dat gelijktijdig een aantal beleidsdoelstellingen wordt nagestreefd, hetgeen erg ambitieus is. Misschien is het beter om deze gefaseerd uit te voeren, gebaseerd op een duidelijke prioriteitsstelling,” stelt Bousaid. De maatregelen hebben volgens hem niet als primair doel de verlaging van de wisselkoers, hoewel ordening dat effect zou kunnen sorteren. Voor de stabilisatie en verlaging van de wisselkoers is succesvol begrotingsbeleid en monetaire politiek van groter belang, beklemtoont Bousaid.

Via de maatregelen wordt de valutamarkt geordend en wordt de speelruimte voor alle spelers op de valutamarkt duidelijk ge(her)definieerd. Het is belangrijk dat alle spelers op de markt zich houden aan de spelregels en de speelruimte op de valutamarkt en dat de toezichthouders hun toezichthoudende taken goed uitvoeren, vindt de voorzitter van de Bankiersvereniging. Hij wijst op het belang van een goede communicatie van de beleidsmaatregelen door de monetaire autoriteiten naar alle betrokkenen op de valutamarkt en de samenleving. Dit is nodig om geen onrust en speculaties te creëren. Starnws

Comments are closed.