Oud-president Venetiaan: oplossen crisis eist offers volk
augustus 2, 2018
Traditionele gezagsdragers ontvangen via SPSB
augustus 2, 2018
Show all

Borstvoedingsweek van start in Nickerie

Nog te weinig moeders kiezen voor borstvoeding

 

Met als thema ‘Borstvoeding de basis voor het leven’ is woensdag de Borstvoedingsweek 2018 van start gegaan in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie. Tot en met 7 augustus zal bij alle gezondheidsinstellingen, maar ook andere Ngo’s, de noodzaak van borstvoeding voor de pasgeboren baby worden benadrukt. De borstvoedingsweek is in 1991 ingesteld door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho). Suriname heeft zich in 2007 ook gecommitteerd aan het ‘Baby-vriendelijk Ziekenhuis Initiatief’ van de Paho, om borstvoeding direct na de geboorte bij de ouders aan te bevelen. Toch is er nog heel wat werk op dit gebied te verzetten. In Suriname geeft slechts 45% van de moeders borstvoeding na de geboorte. Het percentage dat het kindje de eerste zes maanden aan de borst legt, is slechts twee procent. Om hierin verbetering te brengen is er beleid ontwikkeling door Volksgezondheid, zei minister Antoine Elias.

De stichting voor promotie van Borstvoeding Suriname (Stibosu) zal gedurende deze week bij alle gezondheidsinstellingen en op diverse andere plekken voorlichtingsseries organiseren over de noodzaak van borstvoeding zegt voorzitter Georgetine Elliot. Met voldoende voorlichting, zullen meer moeders ertoe overgaan hun kind aan de borst te leggen, zegt ze.

Lichtpunt als het gaat om het geven van borstvoeding, zijn moeders in het achterland van Suriname. In sommige gevallen krijgt het kindje tot en met het tweede jaar moedermelk.

Comments are closed.