Bondsvoorzitter Valies: “Onderwijs Suriname ontbeert nood-aanpak”

Minder dan de helft slaagt voor Mulo eindexamen
augustus 5, 2017
Niet herkeurde voertuigen en hardrijden leveren meeste boetes op
augustus 5, 2017
Show all

Bondsvoorzitter Valies: “Onderwijs Suriname ontbeert nood-aanpak”

De Surinaamse leerkracht werkt al tientallen jaren onder erbarmelijke omstandigheden, zegt vakbondsleider Wilgo Valies. Afgelopen mei garandeerde vicepresident Adhin de onderwijsgevenden dat de werksituatie in samenspraak met de bonden zou worden belicht en aangepakt. Tot nog toe is daar niets van terecht gekomen zegt Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname.

Door de problemen dood te zwijgen verandert er niets vindt Valies. Er speelt meer binnen het onderwijs in ons land dat van grote invloed is op de schoolresultaten, die al zo een 10 jaar ver beneden het gemiddelde schommelen.

Wilgo Valies, voorzitter van BvL en ALS. Het bestuur van de onderwijsbonden gaat het ministerie van Onderwijs c.q. de regering aanschrijven en aandringen op een overleg over de diverse problemen waarmee het onderwijsveld kampt. Valies stoort zich aan de ‘stille houding’ van de overheid. Zoals zaken ervoor liggen wil de bondsvoorzitter niet beloven dat het nieuwe schooljaar een gezonde start zal kennen.

Comments are closed.