BOND ‘S LANDS HOSPITAAL STIMULEERT GEZONDE LEEFSTIJL

Wisselkoers is op hol geslagen
september 6, 2016
Suriprofs wil in twee weken container sturen voor AZP
september 6, 2016
Show all

BOND ‘S LANDS HOSPITAAL STIMULEERT GEZONDE LEEFSTIJL

De personeelsbond van het ’s Landshospitaal heeft gisteren maandag 5 september een keuken en one-stop-shop op het ziekenhuisterrein in gebruik genomen. Met onder andere de keuken wil de bond een gezonde leefstijl stimuleren. Het streven is om in de naaste toekomst ook een sporthal te bouwen. “Het is een heel goed initiatief. Tot voor kort moesten we buiten eten kopen. Je moest vaak ver lopen, maar nu hoeft dat niet meer. Ik reken erop dat er gezonde voeding zal worden verkocht”, stelt personeelslid  Mavis Lemmert. De faciliteiten zijn niet alleen voor personeelsleden; ook bezoekers en patiënten mogen er gebruik van maken.

Bondsvoorzitter Imro Edam zegt dat de bond met dit initiatief wil laten zien dat een vakbond meer kan doen dan bijvoorbeeld zich inzetten voor loonsverhoging. Het ziekenhuis had sinds ruim twee jaar geen eigen kantine meer, waardoor het personeel genoodzaakt was, om buiten de deur voeding te kopen. De bond vroeg en kreeg toestemming van de directie. De voorbereidingen zijn drie maanden gelden gestart en er is ruim tweehonderdduizend Surinaamse dollar in het project geïnvesteerd.

Edam zegt dat de keuken een inkomstenbron is voor de bond. De opbrengst zal gebruikt worden om leden financieel te ondersteunen. “De ongeveer 700 tot 800 leden leden betalen elk 15 SRD contributie, maar dat is niet voldoende, als wordt nagegaan welke projecten de bond uitvoert, onder andere ‘studiefinanciering’. We weten dat het ziekenhuis het moeilijk heeft en dus kunnen we zo onze leden ondersteunen.”

De directeur van ’s Lands Hospitaal, Bernhard Abia juicht het initiatief toe. Hij legt uit op dat het ziekenhuis een regeling voor het personeel heeft getroffen bij de Godo Bank, om een lening te kunnen sluiten. Er is hiervoor een maximum bedrag per persoon gesteld. “Soms heeft men meer nodig maar ze kunnen niet meer krijgen. Als ze bij de bond terecht kunnen is het dan ook goed.” Het ziekenhuis en de vakbond moeten een overeenkomst sluiten, om te garanderen dat er gezonde voeding zal worden verkocht.

Comments are closed.