Bond OWMCP trekt aan de bel over Wakay-pompen

Onjuist gebruik mond-neuskapje kan bacteriegroei bevorderen
november 18, 2020
Diaspora Instituut Suriname open voor zakendoen
november 18, 2020
Show all

Bond OWMCP trekt aan de bel over Wakay-pompen

De Bond bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OW MCP) maakt zich zorgen om het functioneren van het pompgemaal te Wakay. De vier aanwezige waterpompen zorgen voor zeker tachtig procent van de watervoorziening voor de rijstsector. Op dit moment werken echter maar twee van de vier pompen. Ook zijn de machines aan onderhoud toe. Er is roofbouw gepleegd op de pompen, wat met zich meebrengt dat nu een situatie is ontstaan waarbij er gevaar dreigt voor de sector, zegt bondsvoorzitter Dayanand Dwarka.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het voorstel geopperd om middelen uit ‘het project ter rehabilitatie van de infrastructuur in de rijstsector’, alvast te gebruiken voor herstel en onderhoud van de Wakay-pompen. Dit project is in de tijd ingediend bij de International Development Bank (IDB). De procedure voor het vrijmaken van de gelden kan echter lang duren, wat volgens Dwarka betekent dat, ‘terwijl het gras groeit, het paard sterft’.

Dayanand Dwarka, voorzitter van de bond bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OW MCP). De najaar padie-inzaai is begonnen en de vakbondsman doet een beroep op de regering om alvast middelen vrij te maken, om ervoor te zorgen dat de pompen te Wakay in bedrijf kunnen blijven. (

Comments are closed.