10 Mobiel – Clarence Pavion – 16 Nov 2017
november 17, 2017
Wereldbank trekt 150 miljoen dollar uit voor noodhulp aan Jemen
november 17, 2017
Show all

Bond milieu-inspecteurs in actie

Actieparool duurt tot eind van de maand

De milieu-inspecteurs bij het BOG zijn in actie. Dat betekent dat ze werken van ’s morgens 07:00 tot 11:00u. Dit actieparool duurt tot het einde van de maand, zegt bondsvoorzitter David Bakker. Ondanks de toezegging van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid geven de milieu-inspecteurs er blijk van dat ze geen vertrouwen meer hebben in toezeggingen.

Door de actie lopen de diverse werkzaamheden van de dienst Milieu-inspectie bij BOG stagnatie op. Het gevaar dat het oplevert voor de volksgezondheid wordt onderschat zegt bondsvoorzitter Bakker.

De bond van milieu-inspecteurs maakt al geruime tijd kenbaar aan regeringen dat het Bureau Openbare Gezondheidszorg kampt met grote problemen die maken dat de dienst verder afglijdt. Bakker hoopt dat minister Pengel daar een eind aan kan brengen.

David Bakker, voorzitter van de bond van milieu-inspecteurs bij het BOG, gisteren tegenover de nieuwsredactie van Radio 10.

Minister Pengel gaat de kwestie maandag voorleggen aan de ministerraad. De milieu-inspecteurs van het BOG blijven in actie tot het einde van de maand. Ze willen een uitvoerbaar actieplan zien vanuit de regering die er naar hen zeggen duidelijk op wijst dat het instituut uit de slop gehaald gaat worden.

Comments are closed.