Inkomsten Centrale markt fors gestegen
juli 27, 2017
Amazon-baas nieuwe rijkste persoon ter wereld
juli 27, 2017
Show all

Bond en directie CIC bereiken akkoord

Er is een oplossing gekomen in het arbeidsgeschil tussen de vakbond en de directie bij CIC over de uitvoering van loonsverhoging van vijftien procent over 2017. Inmiddels is de actie opgeheven en is het personeel weer aan het werk. Dit bevestigt bondsvoorzitter Raymond Ford. Afgesproken is dat de resterende tien procent loonsverhoging eind augustus en eind september wordt doorgevoerd. De eerste vijf procent kregen de arbeiders in maart. Afgesproken was dat het resterende deel in juli en september zou komen. De directie wilde echter tien procent in oktober betalen, wat niet in goede aarde viel bij het personeel. Gisteravond verschenen partijen wederom voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname, waar er overeenstemming is bereikt, zegt Ford.

Er is woensdagavond ook gesproken over het toepassen van het principe van ‘No work, no pay’ over de niet gewerkte dagen in juli, nadat het personeel op 17 juli in actie ging. Eerder was bij de bemiddelingsraad afgesproken dat de directie daarvan zou afzien. In ruil daarvoor werd de actie opgeschort. Toen het personeel er gisterenmorgen achter kwam dat er toch loon is ingehouden, werd de actie hervat. Over deze kwestie hebben partijen nog geen overeenstemming bereikt, zegt Ford. Desondanks heeft het personeel vanmorgen tijdens een ledenvergadering besloten het werk te hervatten.

Raymond Ford, voorzitter van de werknemersorganisatie bij CIC. De leiding van CIC zegt in een korte schriftelijke reactie aan radio 10: “Wij zijn opgelucht dat dit achter ons is en dat wij ons nu kunnen concentreren om samen CIC naar grotere hoogte te brengen”.

Comments are closed.