10 Mobiel – Kevin Danoe – 2 februari 2021
februari 2, 2021
Oostgrens Suriname-Frankrijk bepaald
februari 3, 2021
Show all

Bond Cevihas bezorgd over arbeidsplaatsen

De bond bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname N.V. (Cevihas) heeft dinsdag de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Prahlad Sewdien een petitie aangeboden.  Uit het verzoekschrift blijkt de bezorgdheid van de bond omtrent een maatregel die Sewdien heeft getroffen. Hij heeft toestemming verleend aan het visverwerkingsbedrijf Deep Sea Atlantic om zijn vissersvloot niet langer bij Cevihas te lossen, maar bij de Suriname American Industrie Limited (SAIL). De bond is niet gekend bij het besluit, zegt bondsvoorzitter Dayanand Dwarka. Cevihas is in 2009 bij resolutie aangewezen als de officiële losplaats. De maatregel kan bovendien verregaande financiële gevolgen hebben voor het bedrijf: het gaat hier om 40 procent van de inkomsten, stelt Dwarka.

De arbeidsplaatsen bij het visverwerkingsbedrijf komen niet in gevaar, heeft minister Sewdien de mensen verzekerd. Uit een accountantsrapport blijkt evenwel dat het de afgelopen jaren niet goed is gegaan met het bedrijf. Dit rapport is overhandigd aan de bondsvoorzitter.

Minister Prahlad Sewdien van LVV en daarvoor voorzitter van de bond bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname. Sewdien kreeg dinsdag een petitie in handen waarin de arbeiders hun ontevredenheid en bezorgdheid uiten over een maatregel die door de minister is ingesteld. Volgens de bewindsman hoeven ze zich echter geen zorgen te maken. Het verzoekschrift is ook aan de vicepresident Ronnie Brunswijk en assembleevoorzitter Marinus Bee, aangeboden.

Comments are closed.