Boko Haram valt Nigeriaans dorp aan – vijfde aanval in tien dagen

Chinese yuan voor tweede dag gedevalueerd
augustus 13, 2015
Amerikaans leger begint aanvallen op IS vanuit Turkije
augustus 13, 2015
Show all

Boko Haram valt Nigeriaans dorp aan – vijfde aanval in tien dagen

Voor de vijfde keer in tien dagen tijd heeft terreurgroep Boko Haram een aanslag gepleegd in het westen van Afrika. Leden van de groep openden woensdag avond het vuur op een dorpje in het noorden van Nigeria, zo meldt een politieagent aan persbureau Reuters. Bij de aanval kwamen ten minste zes mensen om. Andere bronnen, onder wie iemand bij het Nigeriaanse leger, spreken zelfs van acht doden.

Ook zouden de strijders vier vrouwen hebben ontvoerd tijdens de aanval, die meer dan drie uur duurde. Het dorp dat Boko Haram binnenviel, ligt vlakbij Maiduguri, een stad van meer dan twee miljoen inwoners. Ook gisteren werd Nigeria al opgeschrikt door een aanval van Boko Haram. De terreurgroep liet toen een bom ontploffen op een drukke markt in de stad Sabon Gari, dat eveneens in het noordoosten van het land ligt. Bij die aanval kwamen zeker 47 mensen om het leven, terwijl ruim vijftig anderen gewond raakten.

1 Comment

  1. Sander Emanuels schreef:

    En zolang ze al die media aandacht ervoor krijgen steeds, zullen ze het ook blijven doen, want daarvoor doen ze het….en daarmee doe ik DWT niet af, die gaan gewoon mee met de internationale flow..