BOG treft maatregelen tegen verdere verspreiding van denguevirus

Arbeiders Alliance na 40 jaar ambtenaren
januari 22, 2020
Suriname en India tekenen energie-overeenkomst
januari 22, 2020
Show all

BOG treft maatregelen tegen verdere verspreiding van denguevirus

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) treft maatregelen tegen een verdere verspreiding van het denguevirus. De dienst heeft dinsdag tijdens een persconferentie meer opheldering gebracht over het virus dat de kop weer heeft opgestoken in Paramaribo. Maandag kwam het BOG uit met het nieuws dat er tussen 01 en 10 januari reeds 26 denguegevallen zijn geregistreerd. Een panel bestaande uit vertegenwoordigers van de Milieu-Inspectie, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het ministerie van Volksgezondheid heeft wel benadrukt dat er tot nog toe niet over een epidemie kan worden gesproken. Echter, het is belangrijk om de samenleving alert te maken.

“All hands on check”, zegt Stephanie Cheuk A Lam, waarnemend hoofd van de Milieu-Inspectie. Volgens haar is het niet alleen een taak van de desbetreffende instanties om de verspreiding van dengue tegen te gaan, dan wel te voorkomen, maar moet ook de gemeenschap helpen en dat door middel van het opruimen van mogelijke broedplaatsen zoals grofvuil.

Stephanie Cheuk A Lam, waarnemend hoofd van Milieu-Inspectie bij BOG. De Surinaamse samenleving wordt hierbij opgeroepen eraan mee te werken dat het denguevirus zich niet verder verspreidt. Er is geen vaccin of medicijn tegen het virus. Het beste is om het te voorkomen door vooral broedplaatsen op te ruimen en watervoorraden goed af te dekken.

Comments are closed.