BOG bezig met mobiel testen op COVID-19

Verstrekking COVID-19 steunpakketten verschoven naar 6 juli
juni 24, 2020
Sportverslagen – 24 juni 2020
juni 24, 2020
Show all

BOG bezig met mobiel testen op COVID-19

Het Bureau voor Openbare Gezondheid is dinsdag begonnen met het mobiel uitvoeren van tests op COVID-19. Een mobiele unit deed onder meer de omgeving van de Kameelbrug, Lelydorp, Bomaweg en Koewarasan aan, omdat een aantal van positief geteste gevallen uit die gebieden komen. De screening (kort onderzoek) zal via een ‘drive’ en ‘walk-through’ testlocatie plaatsvinden. Woensdag doet de unit Paramaribo-Noord aan; vanaf de Gongrijpstraat, Prinsessestraat en Tourtonnelaan tot en met delen uit Maretraite, Rainville en Geyersvlijt. Donderdag is het gebied Paramaribo-Zuid aan de beurt: waaronder Ephraimzegen, Menckendam en Tammenga, de omgeving van servicestation Kewalbhansingh, het gebied rondom de van het Hogerhuisstraat en Beekhuizenweg, en Abra Broki.

Mensen die last hebben van: koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven, of plotseling andere ziekteverschijnselen hebben, kunnen zich met een legitimatiebewijs melden bij een van de testlocaties. Er zal hen vervolgens een swab worden afgenomen. Het resultaat is binnen 48 uur binnen. Personen die zich laten testen moeten thuisblijven. Is de test positief wordt zo iemand opgehaald en in overheidsquarantaine geplaatst.

Intussen zijn nu reeds 142 mensen in Suriname van COVID-19 genezen. Van de 319 positief geteste gevallen zijn 168 nog actief. 392 personen zitten in overheidsquarantaine. Van de negen levens die het coronavirus heeft geëist zijn 8 deze maand geregistreerd.

Comments are closed.