Boetes of celstraf oplossing gras- en vuilbranden

Beperkt gekwalificeerd gezondheidszorgpersoneel door Brain-drain
september 17, 2021
90 Seconden – 18 september 2021
september 18, 2021
Show all

Boetes of celstraf oplossing gras- en vuilbranden

Personen die opzettelijk gras- en vuilbranden stichten in deze droge tijdperiode, gaan een boete of een celstraf aan hun broek krijgen. Dat zegt de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost Ricardo Bhola. Woensdag was de soft launch van de ‘Droge Tijd Campagne’, een samenwerking tussen het commissariaat en de brandweer. De droge tijd vormt elk jaar een grote uitdaging voor het korps. Per jaar zijn er tussen de 1.500 en 2.000 branden, waarvan een groot deel met opzet wordt aangestoken. Tijdens de ‘Droge Tijd Campagne’ zal er met een speciaal ingestelde bikers-unit van de brandweer en een drone worden ingespeeld op de situatie. Daarnaast zullen brandweerlui ook wijken ingaan om de mensen van de nodige informatie te voorzien, zegt Ulrich Coats, Hoofd Public Relations bij het Korps Brandweer Suriname (KBS).

Dc Bhola praat over een asociale en a-nationalistisch opstelling die leidt tot deze problematiek. De start van de campagne was bij Bridge Village, aan de Wolframstraat. Een plaats die erom bekend staat dat er vaak branden worden aangestoken. De rookontwikkeling vormt een overlast voor de buurt alsook omringende woongebieden. Bhola benadrukt dat met ‘het wetboek in de hand’ overtreders nu zullen worden aangepakt.

De ‘Droge Tijd Campagne’ moet bijdragen aan de bewustwording dat een aangestoken gras- of vuilbrand kan uitmonden in een gevaar voor omwonenden. De rook kan ook schade aanrichten aan de gezondheid. Bhola waarschuwt verkavelaars dat ze bij een brand op een verkavelingsproject gaan moeten instaan voor de kosten.

Comments are closed.